Het is al weer bijna 2 jaar geleden dat de actieve splitter het levenslicht zag. Deze actieve versterker geeft altijd het p1 signaal door ongeacht of het afnemende toestel er op zit te wachten.

Kritische toestellen

Afgelopen periode soms een bericht ontvangen dat de splitter op sommige toestellen niet functioneerde. Dit komt om dat er P1 toestellen zijn die zelf controle over het P1 signaal willen hebben en het altijd doorsturen niet waarderen

Type splitters

Welke type splitters/bridges zijn er eigelijk? Globaal kunnen deze verdeeld worden in twee hoofdsoorten, namelijk:

 1. Passieve splitters
  Dit is eigenlijk niet meer dan een doorverbinding van het P1 signaal; Door het doorkoppelen van dit signaal wordt het zwakker plus deze vorm geeft veel verstoringen; Deze kunnen het beste vermeden worden als een constant en betrouwbaar signaal gewenst is.
 2. Actieve splitters
  Deze splitters zijn er ook in allerlei vormen, belangrijkste onderverdeling is :
  a) continue uitgangssignaal
  b) vraaggestuurd uitgangssignaal

Type 2b is de meest allrounde splitter en daarom overal toepasbaar. Om zo min mogelijk tegen problemen aan te lopen is dit type aan te bevelen.

Het zou u niet verbazen … de eerste generatie splitter is van het 2a type.

P1 Splitter Pro

Gezien de ervaring met de eerste generatie splittters is besloten om deze opnieuw te ontwerpen als type 2b (actieve vraaggestuurde versterker). Hiervoor gebruiken we de ESP32C3, vandaar de Pro benaming. Voor de liefhebbers … deze is ook te programmeren via de usb c aansluiting. De ESP processor heeft natuurlijk geen wifi.

Vanaf nu worden alle nieuwe ontwerpen voorzien van een usb c aansluiting. Daarnaast krijgt de nieuwe splitter een nieuwe behuizing. De 6 kantige behuizing is bijzonder maar niet praktisch. Een rechte opstelling met ingang aan de ene kant en uitgangen aan de ander kant is praktischer in het gebruik en makkelijker te ontwerpen ­čÖé

Eigenschappen

 • Microprocessor gestuurde splitter (ESP32C3)
 • USB C aansluiting voor additionele voeding
 • 1 ingang
 • 3 uitgangen
 • elke uitgang 1 led die de vraagsturing aangeeft
 • 1 led die aangeeft of de voeding stabiel is.

Interesse?

Vanaf eind december 2023 is deze nieuwe versie te koop. Zie shop Slimme meter Bridge / Extender / Splitter

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in uw maandje

Verder winkelen