Er is een hoop te doen over het prijsplafond. Dat is ook een van de dongle gebruikers niet ontgaan. Mar10us heeft voor de P1 Dongle Pro een mooi overzicht ontwikkeld om het verbruik ten opzichte van het prijsplafond in de gaten te houden.

Prijsplafond is door de overheid per jaar vastgesteld. In de overzichten zijn de jaargrenzen vertaald naar maanden inclusief seizoensinvloeden. De doorvertaling naar dagen is per maand lineair (elke dag zelfde stapje). Natuurlijk is dit geen exacte wetenschap. Minder verbruik in de vakantiemaand bijvoorbeeld kan meerverbruik in een andere maand compenseren. Zie het als hulpmiddel om een idee te krijgen welke kant het uit gaat.

Maandweergave

In de maanweergave is het dagelijks verbruik te zien voor elektra en indien aanwezig gas. Op dit moment nog maximaal 14 dagen terug. In een volgende firmware versie gaat dit 31 dagen terug in de tijd.

Jaarweergave

In deze weergave is per maand het verbruikt te zien ten opzichte van het prijsplafond. Dit prijsplafond varieert per maand door de seizoensinvloeden.

Wilt u dit ook?

Deze overzichten zijn vanaf versie 4.7.3 beschikbaar voor alle P1 Pro dongles inclusief de P1 Pro Bridge. Deze zal over enkele dagen beschikbaar komen.

Staat de dongle nog op een oudere versie dan 4.7.x dan dient na het update van de firmware ook de DSMRIndexEDGE.html file verwijderd te worden. Omdat de webinterface daardoor verwijderd wordt dient de dongle opnieuw op te starten. De dongle haalt dan zelf de laatste index file op.

Later zal er ook een update komen van de daghistorie naar 31 dagen zodat het maandoverzicht geheel gevuld kan worden.

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in uw maandje

Verder winkelen