De 1.0 versie van de NRG Monitor is net geboren en daar staat de volgende update weer klaar.

Meer kleur

In de 1.1 versie wordt er iets meer kleur toegevoegd plus enkele kleine verbeteringen in interpunctie en decimalen.

Monitoring opwekking

In versie 1.2 zal ook de eerste stap gezet worden om de opwekking toe te voegen. In eerste instantie zal de lokale api van de Enphase IQ Gateway (Envoy) worden uitgevraagd om dagopwekking ook weer te geven ten opzichte van de totale systeemcapaciteit. Dit kan getest worden en is daarom de eerste stap.

Er zijn twee grootheden die een nominatie krijgen om op het dashboard getoond te worden. De dagopbrengst en de actuele opwekking. Zou zomaar onderstaand “beertje” kunnen worden.

Stand van zaken

De Enphase integratie op basis van de lokale IQ Gateway data is gereed. De 1.2.0 firmware is uitgerold.

De SolarEdge integratie is gereed en in de 1.2.1 versie zal deze beschikbaar komen. In eerste instantie zal er een koppeling met de v1 interface worden gemaakt maar al snel met de v2 aangezien de v1 in 2024 mogelijk uitgefaseerd wordt. De SolarEdge zal via de cloud API gekoppeld worden.

In de 1.2.1 versie zit multi systeem support waardoor systemen die bestaan uit SolarEdge + Enphase als gecombineerde data wordt getoond.

Hulp gezocht

Mocht je ook eigen opwekking willen zien op je NRG monitor en hebt je geen Enphase/SolarEdge systeem dan zouden we kunnen kijken of jouw systeem ook gekoppeld kan worden. Weet je al dat er een (lokale) api beschikbaar is dan zou het makkelijk kunnen. Zou je dan willen meehelpen/testen? Laat het dan even weten via het contactformulier.

Interesse?

Linkje naar blogje over de ontwikkeling van de NRG Monitor : NRG Monitor

Linkje naar NRG Monitor als product: NRG Monitor (Energiemanager)

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in uw maandje

Verder winkelen