De P1 Dongle (Pro) is door vele aangesloten op de slimme meter in Nederland, België, Denemarken en Zweden. Naast het inzicht krijgen/monitoren van het verbruik wordt de dongle ook gebruikt om de gegevens op een andere manier inzichtelijk te maken of te combineren met met gegevens van bv. zonnepanelen.

Hieronder enkele projecten van enthousiaste gebruikers. Ik vind deze zo leuk en inspirerend dat ik ze graag wil delen.

NRG-Monitor

Hans Vink heeft de P1 Dongle Pro gebruikt om de data te combineren met de Enphase data uit zijn zonnesysteem. Alle data komt te samen in een mooi dashboard gebaseerd op de hardware oplossing van Dustin Watts: https://github.com/DustinWatts/esp32-touchdown

ePaper NRG-Monitor

Valerie H. heeft een energie dashboard gemaakt op basis van een ePaper scherm met de gegevens uit de P1 Dongle Pro. Doel is om een “always on” scherm te realiseren met de meest relevante energie gebruiksgegevens.

De oplossing is gebaseerd op een LILYGO T5 4.7″ E-paper v2.3 ESP32-S Dev board met een zelf gemaakte houten behuizing. De totale oplossing werkt op een accu. Valerie heeft hem zo ontworpen dat de oplossing zo lang mogelijk mee gaat op 1 accu lading.

Valerie heeft het project ook openbaar gemaakt via: https://codeberg.org/valanha/AwesomeFancyPantsProject

Nog meer inspiratie

Ook geïnspireerd om zelf met een project te staren of juist een leuk project om te delen. Laat het mij weten, ben altijd nieuwsgierig en wellicht leuk om je project hierbij te vermelden.

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in uw maandje

Verder winkelen